Supersmarriga vegetariska halloumiburgare med sötpotatis istället för köttfärs.
Själv brukar jag välja hamburgerbröd gjort på surdeg – supergott. Det är gott med en klick smaksatt créme fraiche på.
Antal portioner: 4 hamburgare. Tillagningstid: 30 minuter
Ingredienser
1 sötpotatis
1 halloumi
Chili
2 ägg
Salt
Gör halloumiburgare så här
Skala en sötpotatis och riv den grovt. Salta och lägg i skål.
Riv halloumi grovt och hacka chili och blanda ner i skålen.
Tillsätt de två äggen och rör om till en kladdig smet
Forma fyra bollar och platta till dem till burgare.
Stek tills de fått fin färg. Vill man kan man lägga på en skiva cheddarost på varje burgare.
Servera med gott hamburgerbröd och goda tillbehör som t.ex. sallad, gurka och rödlök.
Källa: Matbibeln
[printfriendly]
Lämna ett svar