Tre supergoda recept på nyttiga frukostar du kan baka i en muffinsform. Skriver ner recepten nu för att inte tappa bort dem. Snyggar till och lägger upp bilder senare
Banan- och havremuffins
Ingredienser
Till 6 muffins
1 banan
1 ägg
1/2 tsk vanilj
1/4 kopp honung (ca 1/2 dl)
1 tsk kanel
1/4 tsk salt
1/2 kopp grekisk youghurt
1 kopp mjölk (ca 2,2 dl)
1 1/2 kopp havregryn (ca 3,4 dl)
Bär: jordgubbar, äpple, blåbär, björnbär, hallon
Gör så här
- Värm ugnen till 180ºC
- Mosa en banan i skål tills den blir slät. Tillsätt ägg och rör om.
- Tillsätt honung, bakpulver, kanel, muskotnöt, salt, vanilj och grekisk yoghurt och blanda.
- Vänd ner havre och slutligen tillsätt mjölk.
- Smörj och fyyll på varje form med 1/4 av smeten. Lägg i jordgubbar, äpple, blåbär, björnbär, hallon och/eller mandel och fyll sedan formen med resten av smeten.
- Grädda i 30 minuter eller tills muffinsarna reser sig och blir mörka och lite knapriga på ytan.
- Låt svalna i 5 minuter
- Njut!
Granola cups
Ingredienser
Till 6 st
1 banan
1/4 kopp honung (ca 1/2 dl)
1 tsk vanilj
1 tsk salt
1 tsk kanel
1 1/2 kopp havregryn (ca 3,4 dl)
1/2 kopp grekisk youghurt
Valfria bär: jordgubbar, blåbär, hallon, äpple, banan, nötter, mango, kiwi
Gör så här
- Mosa en banan i skål tills den blir slät.
- Tillsätt honung och vanilj och rör runt.
- Tillsätt salt, kanel och havre. Mixa.
- Tryck ut 2 msk av smeten i varje muffinsform så det skapas formar.
- Ställ i kylskåp i 1 timme och värm under tiden ugnen till 180ºC.
- Grädda granola cups i 30 minuter
- Låt svalna i 5 minuter, klicka i 1 msk yoghurt i varje ’cup’ och lägg på valfri topping.
- Njut!
Vegetariska ägg cups
Ingredienser
Till 6 st
5 ägg
salt, smaka av
peppar, smaka av
Välj valfri fyllning
- hackad färsk spenat
- tärnad tomat
- fint hackad lök
- fint hackad paprika
- broccoli, hackad i små buketter
- cheddarost
Gör så här
- Värm ugnen till 180ºC
- Fyll på med valfri fyllning i muffinsformarna
- Vispa ägg, salt och peppar tills det är slätt
- Häll äggsmeten i varje form upp till kanten
- Grädda i 20 minuter tills äggstanningen stelnat.
- Njut!
Lämna ett svar